hits

MITT SYN PÅ RELIGION!

Hei alle sammen!

Ønsker å dele noe tanker med dere, om hvordan jeg ser på dette med religion, og hva den betyr for min egen del.

Som de aller fleste har klart å fått med seg, så er jeg en follower av Jesus fra Nasaret, Guds sønn. Hadde Jesus vært aktiv på sosiale medier, så hadde jeg nok likt samtlige av hans kommentarer. Det har jeg ikke alltid vært, men for ca 10 år siden, skjedde det ting i livet mitt som gjorde at jeg begynte å lete, etter noe større enn meg selv. Jeg hadde i flere år fulgt min farmor til kirken, og ved flere anledninger gikk jeg også sammen med henne til nattverd. Men jeg må bare innrømme, at selv om Kilden til Alt, Gud, søkte mot meg, så løp jeg motsatt vei. Av en eller annen grunn, så strittet jeg imot.

Uansett, lang historie kort. Jeg tok et valg, en usving og gikk mot Gud istedet for å løpe fra. Dette er det beste valget jeg noensinne har tatt. Livet mitt har aldri vært det samme siden den dagen! Når det er sagt, jeg har overhodet ikke noe til overs for disse kristelige organsisajonene som skremmer barn med helvete, og andre ytterliggående ting. All form for radikalisering og fundamentalisme er jeg sterk motstander av. Da disse rett og slett er så langt unna Gud som det er mulig å komme. Jeg vil ikke nevne navn på alle disse grupperingene, noe som egentlig ikke har noen hensikt. Det er såpass mange, at det vil ta sin tid å skrive dem ned.Men hva er det med religion som provoserer så veldig mange mennesker? I vårt land, gjorde SSB en udersøkelse for noen år siden, som viste at 52% av oss tror at det finnes en høyere makt. Vi ser økende tendenser til forfølgelse av kristne mennesker, og også utenfor landets grenser er det veldig mye forfølgelse. Hva er det som gjør at enkelte mennesker ikke klarer å respektere og akseptere at andre har en annen tro enn dem selv. Eller at andre i det hele tatt har en tro? Er det mangel på toleranse, mangel på kunnskap, eller hva er det?

Selv om mange sliter med å respektere andres tro, er det en del skeptikere som ser hvilken hensikt religion gjennom årtusener har hatt for menneskene på jorda. Religion har i årtusener vært til trøst for de ulykkelige, de sørgende, de som har mistet alt håp, og for de eldre. Gjennom tidene har det hjulpet foreldre og lærere å oppdra barn og unge, og det har gitt de aller fattigste mening og verdighet. Napoleon sa: Religion har hindret de fattige fra å drepe de rike! Og siden jorda alltid har hatt et naturlig klasseskille, der mange nærmest er dømt til fattigdom og håpløshet, har religion for disse menneskene vært eneste trøst og håp.

Fjern det håpet, og klasseskillekriger øker i rasende fart. Balanse er viktig, og hvis religion går ned, ja da vokser kommunismen. Enkelte filosofer har ment at det i begynnelsen var frykt som skapte Gudene. Frykt for skjulte krefter på jorda, i havet, i trærne osv. Mange har hevdet at religion aldri har hatt til hensikt å være et moralsk kompass. Historien har rettferdiggjort kirken i troen på at menneskene, hadde begjær for en religion full av mirakler, mystikk og myter.

Mange har opp gjennom årene tvilt på at religion har frontet moral, siden umoral har vært i overflod, selv i perioder dominert av religion. Umoral har eksistert gjennom årtusener uavhengig av religion, men sannsynligvis ville graden vært mye større uten religion. 

En interessant lærdom som historien gir oss, er at religion har mange liv, og egentlig et vanemønster av gjennoppstandelse. Hvor ofte har man ikke sett Gud og religion dø, for så å bli gjenfødt. Man kan spørre seg om menneskets naturlige etiske retningslinjer er så svake, at for å opprettholde et snev av moral så har menneskeheten benyttet religion. Det finnes ingen gode eksempler før vår tid på at samfunn som på en god måte har klart å opprettholde moral, uten ved hjelp av religion.

Frankrike og USA har for lenge siden skilt kirke og stat, og erfaringene fra disse landene har vist at de har hatt hjelp fra religion til å holde sosial ro og orden. Her i Norge har akkurat dette skjedd, så får fremtiden vise om det blir en suksess.

I Norge starter vår grunnlov med følgende:Sitat §2: Verdigrunnlaget forblir vår kristne og humanistiske arv. Denne Grunnlov skal sikre demokratiet, rettsstaten og menneskerettighetene. Sitat §4: Kongen skal alltid bekjenne seg til den evangelisk-lutherske religion.

Jeg tror at så lenge vår verden byr på nød, fattigdom, håpløshet og trøstesløshet, så vil det finnes en Gud. Når det er gode tider skal man takke den samme Gud, for alt det gode som også skjer!

-Geir Magne-

 

7 kommentarer

Lyningsvingen

14.01.2018 kl.01:04

52% av oss tar feil

samhold gir styrke

14.01.2018 kl.03:57

Jeg leste at de nasjonene med høyst andel kristne er de fredligste landene i verden, noe skandinavia er bevis på. Frankrike er det landet i Europa med lavest andel kristne og er også det landet med flest konflikter.

Dessverre kommer dette til å endre seg for skandinavias del der målet synes å være å fjerne kristendommen og de viktigste bidragsyterne til dette er marxist sosialistene (kommunisme) og Human etisk forbund som skulle være et alternativ men som seiler opp som en aktiv motstander. De driver store kampanjer og får god hjelp av NRK og Gjermund Eriksen som er en AP mann og Marxist. Han gikk ut av partiet dagen får han tiltrådte stillingen i NRK, en kanal som synes å ha som mål å brute grenser, bryte net vårt gamle trygge samfunn, fylle hodene våre med vold, groteske bilder, stygt snakk, anormal sex, fyll, etc.

Human etisk forbund er bare 80.000 medlemmer, men fremstår som "en kropp" og hvor hodet (ledelsen" kan bruke organisasjonen som rambukk mot kristendommens 3,8 millioner medlemmer av kirken, og som ikke står samlet. Og legg merke til det... Jesus understreker viktigheten av å stå samlet, om å være ett i syn og tanke, men slik er det ikke. Over 2 milliarder mennesker tror på Jesus og ville hatt en enorm kraft om de stod sammen. Vi er offer for splitt og hersk prinsippet.

Hvorfor er det slik?

Det store spørsmålet er; Hva er sannhet og hvilken sannhet skulle holde disse samlet? Vi må innse at bibelen er svært tvetydig og gir forskjellige svar på de samme spørsmål alt etter som hvor du leser. dermed kan flere troende ha forskjellig syn. dette er ikke tilfeldig. bibelen ble gitt av den samme verden som drepte Jesus, som korsfestet sannheten...

Søk det sanne, i Alt

14.01.2018 kl.14:34

I 5.mosebok 21:18-21 finner man den sentrale lovbestemmelsen som Jesus ville kjempe med nebb og klør for:
"Når en mann har en ustyrlig og trassig sønn, som ikke vil høre på sin far og mor, og ikke adlyder dem selv om de tukter ham, da skal foreldrene ta og føre ham til byporten, til de eldste i byen og si til dem: «Denne sønnen vår er ustyrlig og trassig og vil ikke høre på det vi sier. �dsel og drikkfeldig er han også.» Da skal alle mennene i byen steine ham i hjel."

Susanne tveit solberg

14.01.2018 kl.20:23

Du e flink geir. Eg e imponert

Jan Frode Johansen

14.01.2018 kl.22:13

Jeg sier heller nei til religion og ja til Jesus, kristendom er ikke en religion men en person , Jesus Kristus . Alle religonrr krever at du skal gjøre noe for å oppnå en frelse. Med Jesus er det annerledes . Han sier Alt er ferrdig bare kom . Vi skal ikke skremme barn med helvetet men hvis hvis vi skal tro på en himmel må vi akseptere at det finnes en fortapelse Johannes 3;16

15.01.2018 kl.20:51

Noe av det som plaget Jesus langt inn i sjelen var at jødene ikke lenger steinet barna sine like flittig som før. Han tok derfor et knallhardt oppgjør med de steiningsuvillige jødene i Markus 7:9-13.

Geir M. Haukås

16.01.2018 kl.09:32

Anonym: Vi leser ikke Markus helt på samme måte du og jeg. Jesus nevnte aldri at steining av barn var en god ide.

Skriv en ny kommentar

Geir M. Haukås

Geir M. Haukås

47, Bodø

Positiv, entusiastisk, samfunnsengasjert og aktiv. Mitt budskap og filosofi er at et godt liv bygger på harmoni og balanse mellom følgende 4 søyler: fysisk aktivitet, mental aktivitet, sosiale relasjoner og åndelighet.

Kategorier

Arkiv